Kineser och krock.. =)

Hehe idag har nästan varit en spännande dag. Förutom att jag vakande vid 12.. Har inte hänt en enda gång sen jag kom hem. Blev jätte chockad. För jag somnade vid 12 igår. Jaja.. jag har ju semester så jag behöver ju inte sätta nått alarm.
Åkte iaf in till stan. Lämnade tillbaka lite böcker på bibblan sedan blev det en fika på herberts cafe.
Sen efter det, haha! =) Så gick jag mot bil som jag hade parkerat vid bibblan. Osså finns ju posten parkeringen. Så jag gick där o skulle sen bara över vägen så stod min bil där.
Iaf på den vägen så hade det kört ner en lastbil, så han stod i den backen som finns det vid bibblan. Men jag vet inte rikigt vad han sysslade med. Men han bestämde väl sig för att han inte ville ut på västra vall gatan. Utan han skulle då backa. Det stod då en volvo precis bakom honom. Och i med att han stod precis bakom kanske 2 m så ser inte chaffören honom... haha.. =)
Så lastbilen börjar sätta in backen.. O väntar lite sedan börjar han ju då backa.. Långsamt...
Detta var ju då inte rikigt volvon med på.. Så när last bilen börjar backa kommer han ju på att: oj, jag borde kanske också backa. O då får han kärring stopp... och hinner inte få igång bilen innan han blir låååååångsamt påkörd.. Så det knaka lite i plasten längst fram på bilen. Så går han som sitter i passagerar sätet ut och säger till lastbils chaffören att han har kört på han. Sen var jag tvungen att åka... Men jag satt o små fnissa hela vägen.. För sjutton han såg väl vad som var på väg o hända... Det där listade ju jag ut när lastbilen la in backen... O det finns ju en tuta på bilen!!!
Just det! Tutan använde han ju... 5 sek EFTER han blivit påbackad...
Skadeglädje är den äkta sanna glädjen..=)

Jaja.. Såg en dokmumäntär igår.. Om kineserna. Dom kom ju med en ny lag på 80 talet typ att man skulle bara få föda ett barn. Och dom här barnen börjar ju nu komma upp i giftast ålder. Då har dom ju varit hos några familjeri peking. Bara för att dom här barnen är ensambarn så har dom ju också blivit fruktansvärt bortskämda! Dom kan inte laga mat eller städa eller någonting sådan.. Tjejer som killar.. Det har också öppnat en hel del dejting kontor eller vad man ska kalla det. Föräldrarna kan då gå dit och anmäla sina barn och så får man då kolla på en del kreterier och godkänna personen som ens barn ska godkänna. För man vill ju att ens barn ska ha det bästa. =)
Plus att föräldrarna går varje helg till stans parker med en lapp om ens barn och försöker på det vistet hitta en lämplig dejt åt sina barn..
Sen visade dom en dejt.. asså dom två satt i en halv timme med varsin cola (oöppnad) o tittade i väggen.. Sen säger dom att dom inte hade nått att prata om..... Nä dom skapade ju inte dirket några samtalsämnen...
Så har många föräldrar också köpt lägenheter till barnen.. som dom då ska ha när dom gifter sig. Men det finns också plats för mannens föräldrar att bo i lägenheten. Om nu dom skulle vilja det. För det kan ju vara så att tjejen han gifter sig med inte kan nått om mat lagning, då kan sonens mamma fixa det o passa det nya barnet o s v.
Helt galen värld.. Tänk nästa generation.. Dom kommer inte en veta vad köket är för nått...

Annars lugnt här hemma.. Ska til Emily snart och måla lite.
Tvättade föresten min bil igår.. Stod 20 min o försökte få en barnsäker burk med rubbing.. fick aldrig upp den.... Fortfarande lite sur för det.. Får skaffa en annan rubbing burk som jag kan få upp.... hatar barnsäkra saker!!


Måndag och Bayram! =)

IDag är det ju då kurban bayram. Innebär offer dag i den muslimska världen. Så idag är väl alla turkar hemma hos sina familjer eller deras vänners familjer. Kommer ihåg förra året när ja skulle hålla mig inomhus. Men självklart fick jag jobba. Och när jag kommer ut ur dörren så håller dom på att skära upp ett får utanför..
Jag kan äta kött men jag vill inte se det dödas..=)

Helgen var spännande i lördags var det ju tjej kväll. Så en hel del skvaller och sedan gick ut och partade loss lite. Var skoj att vara med dom gamla igen. =) Träffade så klart några turkar ute. Hehe.. lyckas alltid..;) Men dom var himla trevliga får väl hälsa på dem en dag. Dom jobbade på Divan resturang. Skulle tydligen ligga vid Backaplan. Eller två stationer senare om man åkte spårvagnen...=)
Annars spannade vi in nån disk man till Malin, och Hanna pratade med några men visade sig att dom hade flickvän... Jaja.. Man kan inte ha tur varje helg..;)

Vaknade i morse igen tidigt. På grund av mardrömmar. Eller inte rikigt mardrömmar men obehagliga sådana. Jag drömmer att jag hamnar i obekväma situationer hela tiden.. Så efter ett par försök så bestämde jag mig för at gå upp..

Sedan så har jag ju varit Barnvakt idag. Var ju inga större problem det heller.. Vi byggde med klossar och kollade på svampbob fyrkant. Vad som helst går bra så länge det inte är skrotnisse... Hatar skrotnisse... Som tur är så är väl inte han så populär.. Nått som imponerade mig var ju deras traktor intresse.. Vi kollade på nån traktor snutt.. 1 dom kan vilken sorts traktor det är 2. Dom sa på tv n traktor.. men det var ju en hjullastare... O en massa sånna grejor.. =)

Tänkte göra pannkakor.. men ja tror jag sparar det till i morgon.. tänkte åka in till Malin en svängis.. =)

O invänta Tisdagen.. Vad den dagen kan ha för spännande att erbjuda.. För en fritids forskare... Världens sötaste 100 åring. Hon kom till våran buss medans vi var inne i mosken. Så när hon kommer fram säger hon bara Hozgeldiniz.. Välkomna..=) Alla turister trodde hon skulle tigga... =) Men hon vara bara trevlig. Dock typ döv..

Den här damen är världens sötaste.. Hela byn är jätte gullig... Hon är ca 140 hög 100 år gamml o sten döv.. =)

Mardröm

Ja på det underbara viset vaknade jag i morse, vid 9. Sen var det ju lögn och somna om. Kunde iaf sova till 10 om jag hade velat. Ja, det blev ju ganska sent i går. Först barnvakt och chafför. Sen fick jag hämta mina andra bröder i stan. Den ena gick väl rakare än den andra om man säger så. 
 
Men det var kul att vara med mna brorsdöttrar. Dom börjar bli stora. Vi var på bio. Vi hade iaf tur med vädret igen.. Ingen film jag starkt rekommenderar. Reklamen dom gör på tv är typ dom roligaste klippen. Men det värsta var när kvinnan i familjen ska torka av nått på byxerna på mannen i familjen. Så det ser ju ut som att hon tar huvudet upp o ner vid hans köns organ... Då frågar den äldsta 11 år,,, vad gör hon?, Varför skrattar alla? Hmmmm.... JA vad svarar man...
Lyckades prata om nått annat... =)

Läste om en tjej som tog sitt liv idag.. 15 år.. hängt sig...
Det får en lite och tänka på när man var 15..O fy vilken ålder! Man ska vara vuxen, samtidigt som att man inte rikigt vill vara vuxen... Sen så kommer det förbannade gymnaievalet... Så då tror jag helt plötsligt att man ska bestämma vad man ska göra hela sitt liv....
Sen plus det andra, man ska vara populär snygg o allt vad det innebär att vara 15... Ingen ålder man vill komma tillbaka till iaf... Vet inte om det är för stor press på dagens ungdomar? eller vad är det som händer? Finns kanske för många val...  Man blir ganska förvirrad av många val...

Ikväll är det i af girls night! =) Ska bli skoj. Dags och börja packa för det. Plus att åka in till vårat monopol bolag... För att det är det enda stället man kan köpa alkolhol på... JAja.. Ärväl bara att vänja sig så länge man är hemma...

Vad tänkte man?

Oj, pratar just nu med min kollega och tänkte just på det. Är ju snart bara 1 månad kvar tills jag får komma hem till min lägenhet i Alanya. =) Ser framimot och få komma tillbaka. Få en vardag igen. Ska bli kul och jobba en tredje säsong.
Det är då man märker alla gäster som kommer varje år med vårat företag..=)
Finns ju några man träffade på i år. Mina favisar kommer ju två gånger per år. Så får hoppas att dom håller sig friska detta året också. =) Finns ingen bättre än att se gamla gäster som springer mot en när man står vid bussen.
Då vet man att man har gjort ett bra jobb...=)

Det är rätt kul när man tänker bakåt.. Vart livet för en egentligen. Jag hade ju ingen direkt tanke på att bli reseledare när jag var 7 år.. Jag tror jag skulle bli arkeolog... Hade plan om det iallafall..  Jaja jag får ju berätta om utgrävningarna iaf.. Kanske är på rätt spår ändå?
Man hade väl också en tanke på att man skulle flytta till stan... Enligt min tidsplans som jag hade när jag var 15.. Så skulle jag vid det här laget ha träffat min dröm prins.. Och vid 25 skaffa första barnet.... Hmmm... Fyller 23 i April.. Bör bli gravid när jag är 24... Känns lite tajt.. Väldig tidspress.... Får nog börja fundera om..

IDag ska jag vara barn vakt också.. Vi ska springa på bio. Vi hade iaf tur med vädret igen.
Dom börjar ju bli så stora.. Linnea är ju typ lika lång som jag.. Inte för att jag är världens längsta kanske..
 
Funderar på att ändra lite på min lunarstorm.. Börjar komma lite skam förslag från folk... Som jag inte känner. Senast idag. Nån göteborgare på 31 år. Som undra om vi skulle mysa ihop...
Känns som om det går utför med lunarstorm....

Lyssnade på radion igår. Där dom pratade om svenska test för att få medlemskap i Sverige, Och helt ärligt. Vad är det för fel ett svenska test? Eller är det att svenskarna är så rädda för att ses som rasister?
Om jag skulle vilja med turkisk medborgare hade jag fått göra ett turkiska test. För att jag inte ska hänga efter i samhället. För kunna förstå vad folk pratar om. Handla eller vad som helst. Jag tänkte inte att dom här testerna skulle vara svårast i världen. Men iaf så man kan bli förstådd och göra sig förstådd...
Så tyckte inte dom som pratade i radion i går.. Han sa så här:
-Alla som är för ett svenska test borde bli av med sitt svenska medborgarskap...

Jaja så fall får jag väl bli av med mitt...

Ingången till Hierapolis i Pamukkale.. ==)

Skägg.....

Ja, enligt min mening så ska inte svenskar ha skägg... Det är fjunigt o blir inget vettigt av det. Plus att det många gånger är blont.. Vilket för att det hela ser ännu värre ut.. O vårdad på nått vis. Mustach ska vi inte ens prata om. det värsta jag har sett nu när jag har varit hemma tror jag är en kille med mustach och dom stora fula glas ögonen...
Kan inte rikigt med det...
Kanske jag har varti utomlands för länge.. kanske jag vänjer mig. Men det vette tusan om jag vill vänja mig.

Ja annars vad händer? Är ju numera en fritidsforskare så då blir det att man kollar in mycket folk.
Var i Ullared igår. Och så fort man kommer till underklädsavdelening kryper en lätt panik känsla över en...
Inte för att jag har svårt med underkläder.. Utan för att det alla kvinnor är där på en o samma gång! O vagnar överallt. O där dom snyggaste underkläderna finns är folk helt galna o står o rycker i var enda trosa!
Man kommer inte fram för att kundvagnar står i vägen överallt..
O varenda kotte skulle ju ha dom förbannade jul sockarna!!

Ja tror jag har kommit till ett psykhem.. Jag är på biblioteket... Hela stans dårar samlas här nu förtiden känns det som...
En kvinna har just visat sitt familje album för killen som sitter bredvid mig.. Hon sprutade för två dagar sen parfym på mig. Fast ja sa nej! Varbergs kändaste kvinna med dock vagnen klev just in.. Hon är dock väldigt söt o stör väl inte direkt någon.. Är vuxen men beter sig som en 7 åring ungefär..=)
Någon annan ser ja inte just nu.. men här gömmer sig säkert någon bland tidningarna..

Så livet som fritids forskare är faktiskt inte så dumt.. Händer saker vare sig man vill eller inte..

Äntligen!

JA det var väl dax att jag skaffade en blogg. Alla har ju en..
Kanske ska förklara det där med dondurma.. Ja är grymt sugen på glass just nu.. o på turkiska så är ju glass dondurma.. Enkelt eller hur? =)

Idag händer ju inte så mycket annars..Väntar på att Rut. (min granne) ska bli klar med permanenten och klippningen. Så sedan ska ja köra henne till Apoteket och till affären.. Det är väl sånt som kallas välgörenhet.. eller? =)
Som sagt ja är ju mellan två jobb så ja har ju ganska gott om tid.. Är väl det ja har mest just nu.. =)
Har snart läst ut min bok om turkiets historia 1900 till nu typ.. Ska sen bara skriva ner det viktigtaste på min dator o sen kan ja ju då lämna tillbaka den.. Sen ska ja på vikingarna historia.. Ja vet! mitt liv är super intressant just nu..
Men man måste ju läsa på om ska komma nånstans som guide.. 2010 kanske man skulle satsa på rundrese guide i turkiet. Då skulle ja ju iaf får vara 2 dagar i Istanbul.. =)
Inte helt fel..=)

Fick veta idag med att Annika in vän där i Istanbul har svikit det och åkt till Rumänien.. Så nu har ja ju ingenstans att bo om ja åker till IStanbul.. Inte på den rätta sidan iaf. Har väl någon i Atasehir men för er som vet så är det en bra bit i från Taksim..

Kollade i tidningen idag.. Fans en jätte billig rese till Hafjell.. Vem ska ja tvinga med? =/ kommer nog inte att få med mig någon.. För nu förtiden så är man ju den enda singeln i gänget... Inte för att ja sörjer så mycket över det.. Mitt liv hade aldrig varit så som det är nu sånna fall... Så singel passar väl just nu... men klart.. En dag så ska ja väl också hitta den stora kärleken... om den nu finns..=)
Men det tror ja nog..=)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0