Färdig produkter

Har tittar på histoie ätarna, och landet brunsås.. Efter att har bott i några år i Turkiet så blev jag av med vanan att äta micro mat. För jag har under dessa år inte haft ett micro. Det ingår inte i det Turkiska samhället. Det är först detta året som jag har haft den, och jag har inte använt den mer än 10 gånger på ett år. Jag tänker inte ens på att den ens finns. 
 
När jag är i Sverige så älskar jag att gå runt i deverse matbutiker. För att att se va de har att erbjuda. Och när man kommer till kyldisken finns det ingen hejd på det hela. Här nere så finns det max 3 kyldiskar, och då ska det nämnas att jag är i pricip i Istanbul. Men hemma så finns det minst 15-20. För vi har allt fryst, matlådor har 2 frysdiskar, bröd, grönskaker, glass, etc etc.. Här nere finns det väldigt få färdig mat rätter vilket jag är glad över. 
 
Dock, efter att ha att tittat på historieätarna 1960, där det paren får gemensam skatt och för den andelningen så lönar det sig inte för kvinnan att arbeta, det är det samma som här. Det lönar sig inte att man som kvinna arbetar om du inte tillhör en högre del av landet. Så med Sveriges historia så kan jag ana att Turkiet går samma väg som Sverige under 1960 talet, eller beroende på vad som sker runt om kring så skapar landet en helt annan tid.. Men som någon har sagt.. Historien upprepar sig många gånger.. Kolla bara på uppdrag granskning senaste program om judendomen. Dock är det inte de krista denna gång, det är muslimer som är födda eller uppväxta i Sverige. Iron i det här, inte rasisitisk eller nazistisk, men allt går i ett konstigt hjul, svenskar mot muslimler, alltså kristna mot muslimer, muslimer mot judar... Ja, som ateist så känns det jäkligt onödigt att slå i hjäl varandra för något man tror på. Jag bryr mig inte om vad någon tror på, jag kan gå in i en  moske, synagog och kyrka och visa respekt, för visst känner jag respekt mot dessa byggnader. Men jag tänker inte ta parti för vilken religon som är bäst. 

Förbannad, arg, upprörd

Tittar på en film. The stoning of Soraya M. Vilket gör mig riktigt arg, ledsen, besviken på mänskligheten och många fler känslor. Jag rekommenderar den starkt, även om jag har 30 min kvar i den. För den är viktigt. 
Jag kan i många fall kalla mig feminist. Då vet jag att det kommer komma många kommentarer om att jag lever i fel land för det. Ja, vi I sverige har kommit längre med jämställdighet. No commenst about that. Men vi kan fortfarande bli bättre. 
 
Jag vet kanske inte ens vart jag vill komma med dagens inlägg, men upprörd är jag. På grund av att kvinnor än idag vart vi än i världen vänder oss behandlas som någonting sämre. 
 
För att byta ämne lite granna så vill jag även påpeka att den här filmen handlar inte om islam. Du födds där du födds och du har inte mycket att välja på... Om jag hade fötts i Irak så hade jag behövt att leva på detta viset för det är regimen och politiken som är på detta vistet, inte religonen. Om man vill dra krista drag över det hela, please checka vad som hände i 1600 talets Sverige. Finns väldigt bra  böcker om detta om tex Varberg, hur många visste tex att hängepålen var i Håsten. Ja jag frustrerad.. För det finns så mycket orättvisor i världen som vi inte ens vill se. Varför kommer det flyktingar till Sverige? Just för att vi är ett bra land och vi kan och borde erbjuda dem en chans. De kommer inte hit för att de har lust, de vill endast hjälpa sin familj som är kvar, och återvända till sitt hemland så fort de kan. De är precis samma tankar som ni skulle haft om ni hade behövt fly från eran trygghet... 
 
 

RSS 2.0