turkisk eller svensk?

Mmm.. Ja börjar undra om ja är en turkisk eller svensk guide.. Igår var jag åter på flygplatsen och hämtade min få gäster som skulle till Alanya. Själv klart var där ospecicerade som blev jätte sura för att dom inte hamnade i Antalya....
Ja, men gör det lätt för er.. BOKA ett hotell i Antalya om ni så gärna vill hamna i Antalya.. Åk INTE ospec om ni vet vilken stad ni vill till... Jaja... Iaf så var det en hel del turkar med på bussen.. Så jag pratar som vanligt på svenska.. men när jag sedan går runt i bussen så pratar ja nog mer turkiska än svenska...
Jaja man får ju träna på språket iaf.
Kom så småning om till hotellet. Planet var försenat för att det hade varit nått krux med Arlanda o bagage..
När ja kommer till hotellet så kommer det efter en stund en tok full finne... Som börjar så tafsa o säga att jag skulle följa med honom ut o så.... Skulle inte tro det..... Fulla finnar är inte roliga.. för dom fattar inte att alla inte pratar finska... O när dom väl säger nåt på engelska så fattar man ännu mindre..
Kom så småning hem och däckade i sängen.. Var helt slut efter dagens jobb..

Idag så har jag haft informations möte för 5 personer... Som egentligen bara ville veta mer om Alanya.. så sålde ingenting idag heller.. Sålde ett hamam igår... Hmmm.. försäljningen går ju ingen höjdare kan man ju inte säga...
Ska hem om en stund och så ska vi till marknaden o handla en massa grönsaker.. Är ju hur billigt som helst. Så det är mycket grönt i vårat hem nu förtiden.. =)

Under förra veckan hände inget speciellt.. Börjar dock bli osäker på mina p piller... Fick ett lätt ryck mot en gäst förra veckan... mitt humör blir inte det bästa med den här sortens p piller... Men får väl prova nån månad till.... men fortsätter det så här med mitt humör så får ja nog se till att byta... Bör ju vara trevlig på jobbet...

Ja får väl börja rulla hemåt.. Jenny ringde nu o ville ha tag på skruv mejsel... hon har börjat på nått där hemma så det är bäst o se vad det är som sker...=)
Tänker på er där hemma varje dag och hoppas att ni åker pulka åt mig också! =)))

På plats!

Nu har man ju då börjat jobba igen. Hämtade dom första gästerna i går på flygplatsen.
Var lite rörigt. En del som inte skulle med bussen och andra som ville åka med bussen. O så vidare.
Hade ju bara en halv stor buss så fick ju inte plats hur många som helst.
Var lite nervös nu första transfern. Men tror det gick helt ok. Mesta sitter ju trotts allt där bak i huvudet.
Planet var dock två timmar försent. Så fick sitta på flygplatsen en stund, men fick ju chans o lära känna våran nya guide ansvarige. Hon verkar väldigt trevlig o har bra ideer..Ja väntar till med på löneförhöjning. Dock hur mycket vet jag inte än.
Men kanske en 100 euro man kan räkna med. =)

Jag har ju skaffat mig ett nytt boende nu med. Är så bra här nere. Man kommer ner. Frågar runt lite av dom man känner. För alla känner alltid någon. Så kollade vi på en lägenhet och den blev det. 600lira i månads hyra. Ca 3000 kr. Då är det jag och jenny som delar på det. Väldigt centralt o bra. 100 m till havet och till kontoret. Och kanske 500 m till centrum.

När jag kom ner också kanske man skulle berätta om.Åkte ju med Baltic air. Fick mellan landa i Riga. Ja på arlanda så fick ja ju då betala för övervikt.. hade 7 kg i över vikt. Men behövde efter lite fjäsk bara betala för 5 kg...den nätta summan på 1450 kr... och min flyg biljett kostade 1250 kr...... Mmm kul...
Flygplanet jag åkte från stockholm till riga vad det minsta planet jag någonsin har sett... fick plats 50 personer... var alltså lika stor som en buss! Men det gick ju bra.. överlevde. Men där var min semester och shopping i Istanbul helt borta...
Så då blev det att jag åkte buss till Yalova från Istanbul... 4 timmar... =//
Stannade där hos några vänner en natt och åkte sedan vidare till Ankara. Trodde det skulle ta runt 5 timmar. Men tog 7.... dom åkte en liten omväg om Bursa. Jajaa.. man fick ju se en del...=)
Satt jämte en turkisk dam som väckte mig hela tiden och berättade vart vi var någonstans. Och vad det var för nått o s vidare... Trevlig iaf. Hon kramade sedan om mig när vi kom fram till ankara och sa att om ja kommer till hennes stad... Amysya så var jag välkommen att hälsa på henne.
Väl i Ankara var det bara att hitta tunnelbanan och ta sig till Kizilay. Där jag träffade Metin. Så åkte vi så småning om hem till han och hans mamma. Där bodde jag hela den veckan. Super söt mamma verkligen! =) Lyxigare och bo hemma hos turkiska familjer än på hotell.. Otroligt gästvänliga..
Sedan bar det till Adana. För att möta upp Jenny. Sov hos hennes pojkväns hem en natt och sedan åkte vi till Alanya.
Hade hört att den vägen skulle vara så himla hemsk för den är liten och svängig som tusan.. men ja somnade ganska snabbt och märkte ingenting.. vaknade upp strax innan alanya.. Då hade jag missat att folk hade kräkts o att busschafören hade kört som en galning... =))

Om ni föresten vill lyssna på turkiets melodifestival låt så sök på Hatice - düm tek tek  riktigt svängig! =)

RSS 2.0